A Petrits Mézeskalács Múzeum nem csak egy kiállítás. A látogatók díszíthetnek mézeskalácsot, tekerhetnek méhviaszból gyertyát, vagy akár szilva és kajszibarackos mézes lepényt is süthetnek.

A Petrits család 1825 óta készíti a mézeskalácsokat, gyertyákat és cukorkákat. A mesterségek apáról fiúra szálltak. Hála a családi hagyománynak számtalan régi eszköz gyűlt össze a családnál, melyek használatát látogatás során egy színes, zenés videó segítségével az ide érkező vendégek, turisták közelebbről is megismerhetik. Előzetes bejelentkezés esetén lehetőség van arra is, hogy a család egyik tagja személyesen meséljen a kiállított tárgyakról, a múltról és a jelenről.

A közelmúltban teljesen felújított és kibővített múzeumban bemutatják a Petrits család, a mézeskalácsos, gyertya öntő és cukorkakészítő mesterség történetét, a mesterségek (elsőre idegennek tűnő) kapcsolatát, valamint a szakmák minden olyan eszközét, melyet a régi mesterek használtak. A látogatók azt is felfedezhetik, hogyan készül a hagyományos szaloncukor, a kakas nyalóka, a selyem cukorka.

A család mintaboltja a vendégeket mézes sütemények, mézeskalácsok, cukorkák és kézműves gyertyakülönlegességek széles kínálata mellett minőségi kávéval és frissítőkkel is várja.

Cím: Szekszárd, Munkácsy u. 9/b (450 m-re a Villától)

Telefon: +36-20/951-06-87, +36-20/38-48-224

Honlap: http://www.mezeskalacsmuzeum.hu