Reprezentatív borházukban 50 főt befogadó csodálatos környezetben, magyaros menüvel és borkóstolóval várják a vendégeket.

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki feleségével Mónikával, lányaival Ildikóval és Katával, illetve Klein Miklós borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást.

Az ősök tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi „paraszt – polgári” világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.

2019-ben készült el új borászati üzemük, mely kompromisszumok nélkül teszi lehetővé jelenlegi termelésük, azaz évi 300.000 palack bor előállítását. A szőlő feldolgozásától az érlelésen át a palackozásig minden munkafolyamat helyet kapott a modern épületben.

A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boraik a Kadarka, Kékfrankos és a Bikavér. Szőlőterületeik a történelmi borvidék legnevesebb völgyeiben, Bodzásban, Görögszóban, Porkoláb-völgyben és Palánki hegyen fekszenek.

A szekszárdi fajták mellett természetesen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot szőlőkből készült boraik is eredményesen szerepelnek a piacon és a világversenyeken egyaránt. “Tivald” és “Mesterünk” a kiemelkedő évjáratokban eredményesen szerepel a neves nemzetközi borversenyeken (Vinalies Internationales, Citadelles du Vin, Challenge International du Vin, Berliner Wine Trophy, stb.).

Cím: Szekszárd, Bor utca 2. (3,2 km-re a Villától)

Telefon: +36-30/267-2421

Honlap: https://eszterbauer-bor.hu